8

12o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Επιστροφή στις σχ. επισκέψεις     Επιστροφή στις σχ. επισκέψεις προηγούμενων χρόνων        Σχολικές επισκέψεις 2022-23      Αρχική Σελίδα

 
 

 

Εκπαιδευτικές επισκέψεις

Περίπατοι

Μουσεία: 

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Εθνικό-Ιστορικό Μουσείο (Παλαιά Βουλή)

Οι μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου μας παρακολούθησαν περιοδική έκθεση σχετικά με τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και κατόπιν ξεναγήθηκαν στο χώρο από τις υπεύθυνες του Μουσείου.

01/11/2022: Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης

Οι μαθητές των τμημάτων Α1, Α2, Α3 του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης με σκοπό την παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος "Δίνοντας μορφή στην πέτρα".

 

    Άλλοι χώροι:

28/04/2023 Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μέγαρο Μουσικής

Οι μαθητές/τριες των τμημάτων Γ1, Γ2, Γ3 του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μέγαρο Μουσικής για την παρακολούθηση πρόβας της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο πλαίσιο του αναλυτικού προγράμματος των μαθημάτων της Μουσικής και της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Γ' Γυμνασίου.

 27/03/2023 Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Εθνική Πινακοθήκη

Οι μαθητές/τριες των τμημάτων Γ1, Γ2, Γ3 του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην Εθνική Πινακοθήκη στο πλαίσιο του αναλυτικού προγράμματος των μαθημάτων της Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας και της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Γ' Γυμνασίου.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο κέντρο πρόληψης "Σταθμός" της Καλλιθέας

Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων για τις τάξεις Β’ και Γ’ Γυμνασίου και συγκεκριμένα αφορούσε τη θεματική ενότητα «Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση». Ευχαριστούμε θερμά την κα Μουλά αλλά και το υπόλοιπο προσωπικό του Σταθμού για την φιλοξενία που μας παρείχε.

08/11/2022: Εκπαιδευτική επίσκεψη στο κτίριο της Κομαντατούρα στα κρατητήρια της Γερμανικής διοίκησης στην Κατοχή

Οι μαθητές των τμημάτων Γ1, Γ2, Γ3 του σχολείου μας στις 08/11/2022 πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο κτίριο της Κομαντατούρα στα κρατητήρια της Γερμανικής διοίκησης στην Κατοχή στα νεοκλασικά κτήρια Εθνική Βιβλιοθήκη - Ακαδημία - Πανεπιστήμιο καθώς και στον Εθνικό Κήπο.

29/09/2022: Εκπαιδευτική επίσκεψη στο ιστορικό κτίριο του παλαιού Χρηματιστηρίου Αθηνών (Πεσμαζόγλου 1)

Οι μαθητές του Γ1 του σχολείου μας στις 29/09/2022 πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην περιοδική έκθεση του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης με θέμα: "Πώς μάθαιναν οι Έλληνες γράμματα από την Άλωση μέχρι την Επανάσταση (1453-1821)" στο παλαιό Χρηματιστήριο Αθηνών. Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να δουν επιλεγμένα εκθέματα και σύγχρονες διαδραστικές εφαρμογές στις οποίες αποπειράθηκαν να δώσουν απαντήσεις σε αυτή την ουσιαστική, αλλά ελάχιστα γνωστή όψη της ελληνικής παιδείας πριν την Επανάσταση του 1821.

         

 

   

17/05/2023: Ημερήσια εκδρομή σε Επίδαυρο (Παλιά και Νέα) - Λυγουριό

Οι μαθητές/τριες της Α' και Γ' Γυμνασίου επισκέφτηκαν το μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κωτσιομύτη και της Β' Γυμνασίου τη μονάδα παραγωγής ελαιόλαδου με ελαιοτριβείο. Οι μαθητές/τριες που συμμετείχαν στην εκπαιδευτική επίσκεψη σε Σπάρτη- Γύθειο επικέφτηκαν το μουσείο. Επίσης επισκέφτηκαν το Μικρό θέατρο στην Παλαιά Επίδαυρο, ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο του θεάτρου, στο Στάδιο και στη θόλο.