12o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Επιστροφή στις σχολικές επισκέψεις     Επιστροφή στις σχολικές επισκέψεις προηγούμενων χρόνων        Σχολικές επισκέψεις 2018-19      Αρχική Σελίδα

 

 

Εκπαιδευτικές επισκέψεις

Περίπατοι

 

Ημερήσια σχολική επίσκεψη: 

Αρχαία Νεμέα και Ναύπλιο με σκοπό οι μαθητές να ξεναγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο καθώς και στο μουσείο και το αρχαίο στάδιο της Νεμέας και στο Ναύπλιο να επισκεφθούν στο αρχαιολογικό μουσείο και το ιστορικό του κέντρο στο πλαίσιο των μαθημάτων της Ιστορίας και της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας (Α', Β', Γ').

 

    Ημερήσια σχολική επίσκεψη στο πλαίσιο καινοτόμων δράσεων: 

Αίγινα με σκοπό οι μαθητές να επισκεφθούν το "κυβερνείο" σπίτι του Καζαντζάκη και το αρχαιολογικό μουσείο στην πόλη της Αίγινας και έτσι να παρουσιάσουν έναν πολιτιστικό χώρο της αρεσκείας τους στο πλαίσιο των προγραμμάτων πολιτιστικών θεμάτων:

(α) "I learn your language you learn mine",  

(β) "Η ζωή είναι ωραία" (θεατρική παράσταση) και

(γ) "Το θέατρο στην εκπαίδευση. Από τη θεωρία στην πράξη."

 

    Μουσεία:

Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (Βασ. Σοφίας 22, Αθήνα)  με σκοπό να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο <<Τα χειρόγραφα>>,  στο πλαίσιο του μαθήματος της  Ιστορίας (Β2).

Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (Βασ. Σοφίας 22, Αθήνα)  με σκοπό να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο <<Από τον αρχαίο κόσμο στο Βυζάντιο>>,  στο πλαίσιο του μαθήματος της Βυζαντινής Ιστορίας (Β1).

Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (Βασ. Σοφίας 22, Αθήνα)  με σκοπό να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο <<Στα χρόνια του Βυζαντίου>>,  στο πλαίσιο του μαθήματος της Βυζαντινής Ιστορίας (Β2, Β3).

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (28ης Οκτωβρίου 44, Αθήνα)  με σκοπό να παρακολουθήσουν οι μαθητές το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Η αίώνια αναζήτηση του ωραίου" στο πλαίσιο του μαθήματος Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας (Α1, Α2, Α3).

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο-Παλιά βουλή (28ης Οκτωβρίου 44, Αθήνα)  με σκοπό να ξεναγηθούν οι μαθητές στο χώρο της Παλιάς Βουλής στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας (Γ1, Γ2, Γ3).

 

    Στο σχολείο μας

Διαδραστική θεατρική παράσταση "(Δεν) είμαι προ" από την ομάδα Παπαλάνγκι του Τάσου Αγγελόπουλου στο χώρο του σχολείου με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε ζητήματα σχολικής βίας και εκφοβισμού στο πλαίσιο δράσης πρόληψης της σχολικής βίας και του εκφοβισμού (την 1η ώρα θεατρική παράσταση από ηθοποιούς και τη 2η ώρα από ομάδες μαθητών) (Α', Β', Γ').

 

 

 

 

 

 

  λλοι χώροι: 

HELMEPA HELLAS, Πειραιάς (Ελληνική ένωση για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος) με σκοπό οι μαθητές να ενημερωθούν για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος στο πλαίσιο του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας (Α1).

Μουσείο της Ακρόπολης και Βράχος της Ακρόπολης με σκοπό οι μαθητές να παρακολουθήσουν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα "Τα μνημεία της Ακρόπολης", να περιηγηθούν στο χώρο του Μουσείου της Ακρόπολης καθώς και στο βράχο της Ακρόπολης.

Σιβιτανίδειος Δημόσια Σχολή Τεχνών & Επαγγελμάτων με σκοπό οι μαθητές να ξεναγηθούν στο χώρο της Σχολής και να γνωρίσουν από κοντά μέσα από τα εργαστήρια τους, τους τομείς Εφαρμοσμένων τεχνών / Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας / Γεωπονίας, Τροφίμων & Περιβάλλοντος / Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής & Αυτοματισμού / Μηχανολογίας / Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων (Γ1, Γ2, Γ3).