12o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Επιστροφή στις σχολικές επισκέψεις     Επιστροφή στις σχολικές επισκέψεις προηγούμενων χρόνων        Σχολικές επισκέψεις 2017-18      Αρχική Σελίδα

 

 

Εκπαιδευτικές επισκέψεις

Περίπατοι

 

 

Τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη: 

Καρδίτσα-Τρίκαλα-Καλαμπάκα σε χώρους με ιδιαίτερη μορφωτική αξία, αρχαιολογικά, ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία σπουδαίας πολιτιστικής πληρονομιάς στα πλαίσια των μαθημάτων Ιστορίας, Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και Θρησκευτικών για την ευαισθητοποίηση των μαθητών (Γ1, Γ2, Γ3).

    Μουσεία:   

Βυζαντινό Μουσείο (Βασ. Σοφίας 22, Αθήνα)  με σκοπό να παρακολουθήσουν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο <<Ο καλλιτέχνης στο Βυζάντιο>>, ώστε να κατανοήσουν πως η βυζαντινή τέχνη επέδρασε βαθύτατα στη νεώτερη τέχνη στα πλαίσια των μαθημάτων Ιστορίας και Εικαστικών (Β3).

Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης (Ασωμάτων 22 και Διπύλου 12, Κεραμεικός Αθήνα)  με σκοπό να επισκεφθούν οι μαθητές το χώρο και να ενημερωθούν για τα εκθέματα του μουσείου καθώς και για την ιστορικότητα του κτιρίου στα πλαίσια των μαθημάτων της Βυζαντινής Ιστορίας και των Θρησκευτικών (Β2).

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (28ης Οκτωβρίου 4, Αθήνα)  με σκοπό να παρακολουθήσουν οι μαθητές τα εκπαιδευτικά προγράμματα "Οδύσσεια" και "Κούροι και Κόρες", και να περιηγηθούν στο χώρο του μουσείου (Α1, Α2, Α3).

 

    Θέατρα

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα)  με σκοπό να παρακολουθήσουν οι μαθητές τη γενική δοκιμή της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών (Κ. Ο. Α) στα πλαίσια των μαθημάτων της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και Μουσικής (Γ1, Γ2, Γ3).

Δημοτικό θέατρο Καλλιθέας (Κρέμου 123 & Φιλαρέτου, 17675 Καλλιθέα) με σκοπό να παρακολουθήσουν οι μαθητές την θεατρική παράσταση με θέμα: "Το σύμπαν του Αϊστάιν" (που τελεί υπό την αιγίδα της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών) στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής προκειμένου οι μαθητές να κατανοήσουν έννοιες και θεωρίες του Αϊστάιν που αφορούν το σύμπαν (όλοι οι μαθητές του σχολείου).

 

    Στο σχολείο μας

Θέμα Χημείας. Παρακολούθηση εκπαιδευτικής-διαδραστικής παράστασης της ΜΚΟ Θεατρόνιο με τίτλο "Θέμα Χημείας" στο χώρο του σχολείου με σκοπό τη σύνδεση της βιωματικής μάθησης των φυσικών επιστημών και της ευαισθητοποίησης των μαθητών σε ζητήματα επαγγελματικού προσανατολισμού (με βιωματικές δραστηριότητες πειράματα χημείας και θεατρικό έργο) (Β' Τάξη).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

λλοι χώροι: 

Λόφος της Ακρόπολης και Μουσείο της Ακρόπολης με σκοπό οι μαθητές των προγραμμάτων: "Η Μυθολογία στον κόσμο" και "Από την θεωρία στην πράξη" να περιηγηθούν στο χώρο του Μουσείου της Ακρόπολης καθώς και στο Λόφο της Ακρόπολης και να ενημερωθούν από ξεναγό σε θέματα που αφορούν τα πολιτιστικά τους προγράμματα.

Θέατρο Δώρα Στράτου με σκοπό οι μαθητές να παρακολουθήσουν την αρχαία κωμωδία "Πλούτος του Αριστοφάνη"  και να ξεναγηθούν στο Λόφο της Πνύκας στα πλαίσια του μαθήματος των Αρχαίων Ελληνικών από Μετάφραση (Γ1, Γ2, Γ3) .

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (Ελ. Βενιζέλου 70,  Καλλιθέα)  με σκοπό την ενημέρωση και πληροφόρηση των μαθητών της Α' τάξης στην "Υγιεινή διατροφή στην Εφηβεία" στα πλαίσια του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας (Α' τάξη).

Σιβιτανίδειος Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων (Θεσσαλονίκης 151, 17610 Καλλιθέα)  με σκοπό την ενημέρωση και πληροφόρηση των μαθητών της Γ' τάξης για πιθανές εκπαιδευτικές επιλογές σε ό,τι αφορά την επαγγελματική εκπαίδευση (Γ1, Γ2, Γ3).

Ανάκτορα Τατοίου (Εθνικός δρυμός, Πάρνηθα)  με σκοπό οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με τη φύση και να ασκηθούν στην ποδηλασία με ποδήλατα βουνού και στην πεζοπορία σε σηματοδοτημένα μονοπάτια (προσανατολισμός) στα πλαίσια του μαθήματος Φυσικής Αγωγής (Α1, Α2, Α3).

Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ) με σκοπό να ξεναγηθούν οι μαθητές στους ιστορικούς χώρους που φιλοξένησαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και να ψυχαγωγηθούν μαθαίνοντας και παίζοντας τα Ολυμπιακά Αθλήματα στους φυσικούς τους χώρους στα πλαίσια του μαθήματος Φυσικής Αγωγής (όλοι οι μαθητές του σχολείου).

Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος <<Σταύρος Νιάρχος>> (Καλλιθέα Αττικής) με σκοπό να επισκεφθούν οι μαθητές εκθέματα του μουσείου στα πλαίσια των μαθημάτων Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και Εικαστικών (όλοι οι μαθητές του σχολείου).

Σοκολατοβιομηχανία ΙΟΝ (Πειραιώς 82, Ν. Φάληρο Αττικής) με σκοπό να ξεναγηθούν οι μαθητές στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας και να γνωρίσουν τη διαδικασία παραγωγής και συσκευασίας σοκολάτας και άλλων προϊόντων στα πλαίσια των μαθημάτων Τεχνολογίας και Χημείας (Β1, Β2, Β3).

Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς-πεζόδρομο Αποστόλου Παύλου και Διονυσίου Αρεοπαγίτου-Λόφο Φιλοπάππου (Αθήνα) με σκοπό να ξεναγηθούν οι μαθητές στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς, να περπατήσουν στον πεζόδρομο Αποστόλου Παύλου και Διονυσίου Αρεοπαγίτου καθώς και στο λόφο του Φιλοπάππου (όλοι οι μαθητές του σχολείου).