12o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Επιστροφή στις σχολικές επισκέψεις   Επιστροφή στις σχ. επισκέψεις προηγούμενων χρόνων       Σχολικές επισκέψεις 2016-17      Αρχική Σελίδα

 

Εκπαιδευτικές επισκέψεις

Περίπατοι

Ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή

 

Θέατρα

Θέατρο "ΣΗΜΕΙΟ" (Χαριλάου Τρικούπη 4, Καλλιθέα Αττικής)  με σκοπό να παρακολουθήσουν οι μαθητές το έμμετρο μυθιστόρημα "Ερωτόκριτος" και να γνωρίσουν την Κρητική Λογοτεχνία (Α, Β, Γ).

Μέγαρο Μουσικής (Αθήνα)  με σκοπό να παρακολουθήσουν οι μαθητές τη γενική δοκιμή της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών (Κ. Ο. Α) (Β1).

 

    Μουσεία:   

Ευρωπαϊκό Μουσείο ’ρτου (Οδυσσέα Ανδρούτσου 7, Βαρνάβας Αττικής)  με σκοπό να περιηγηθούν οι μαθητές και να γνωρίσουν την καλλιέργεια της γης και την παρασκευή άρτου (Β2, Γ2).

Μουσείο Μπενάκη (Κουμπάρη 1, Αθήνα)  με σκοπό να γνωρίσουν οι μαθητές την τέχνη της γλυπτικής στην Αρχαία Ελλάδα (Α3).

Μουσείο Ακρόπολης (Διον. Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα)  με σκοπό να γνωρίσουν οι μαθητές την τέχνη και τον πολιτισμό της Αρχαίας Αθήνας (Α1, Α2).

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, Μέγαρο Παλαιάς Βουλής (Πλατεία Κολοκοτρώνη Σταδίου 13, Αθήνα)  με σκοπό να επισκεφθούν οι μαθητές το χώρο που στεγαζόταν η Παλαιά βουλή και να ενημερωθούν για τα εκθέματα του μουσείου (Γ1).

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Πατησίων 44, Αθήνα)  με σκοπό να παρακολουθήσουν οι μαθητές το πρόγραμμα "Οδύσσεια-ένα ταξίδι στο χρόνο" (Α1, Α2).

Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης (Ασωμάτων 22 και Διπύλου 12, Κεραμεικός Αθήνα)  με σκοπό να επισκεφθούν οι μαθητές το χώρο και να ενημερωθούν για τα εκθέματα του μουσείου (Β).

Βυζαντινό Μουσείο (Βασ. Σοφίας 22, Αθήνα)  με σκοπό να επισκεφθούν οι μαθητές το χώρο και να ενημερωθούν για τα εκθέματα του μουσείου (Β).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

λλοι χώροι: 

Προεδρικό Μέγαρο (Ηρώδου Αττικού 21, Αθήνα)  με σκοπό να γνωρίσουν οι μαθητές το χώρο που στεγάζει τον ανώτερο θεσμό της Δημοκρατίας (Γ2, Γ3).

Κέντρο Πρόληψης ΣΤΑΘΜΟΣ (Π. Γρηγορίου Ε' 65, Καλλιθέα Αττικής) στα πλαίσια των μαθημάτων Ν. Ελληνικών και Χημείας (Γ).

Μέγαρο Βουλής (Αθήνα) με σκοπό να συζητήσουν οι μαθητές το θέμα που αφορά τον κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια (Γ).