12o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Επιστροφή στις σχολικές επισκέψεις          Σχολικές επισκέψεις 2015-16      Αρχική Σελίδα

 

Εκπαιδευτικές επισκέψεις

Περίπατοι

Ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή

 

Θέατρα

Δημοτικό θέατρο Καλλιθέας (Κρέμου 123 και Φιλαρέτου, Καλλιθέα), για την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «M for little Man» όπου αφηγείται την ολέθρια σχέση του Ανθρωπάκου και της εξουσίας μέσα στους αιώνες, με σκοπό να κατανοήσουν οι μαθητές πως το θέμα της θεατρικής παράστασης έχει αντίκτυπο στη σημερινή εποχή (μαθητές όλων των τάξεων).

 

    Μουσεία:   

Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου, Αθήνα)  με σκοπό να περιηγηθούν οι μαθητές και να γνωρίσουν από κοντά την αναδρομική έκθεση χαρακτικής του χαράκτη Α. Τάσσου (μαθητές όλων των τάξεων).

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Πατησίων 44, Αθήνα), για την παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος με θέμα "Η μούμια Νεσπακασούτι"  το οποίο συνδέεται με τον αρχαίο αιγυπτιακό πολιτισμό (μαθητές του Α1).

 

 

 

 

 

 

 

 

λλοι χώροι: 

Βασιλικά κτήματα Τατοϊου (στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας), στα πλαίσια του μαθήματος των Βιωματικών Δράσεων (project) με θέμα "Φύση και ’σκηση"  της Β΄ τάξης Γυμνασίου με σκοπό την ποδηλασία με ποδήλατα βουνού και πεζοπορία σε σηματοδοτημένα μονοπάτια (προσανατολισμός) (μαθητές του Β1 και Β2).

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (Χαροκόπου 89, Καλλιθέα), στα πλαίσια του μαθήματος των Βιωματικών Δράσεων (project) με θέμα "Αειφόρος Ανάπτυξη"  της Γ΄ τάξης Γυμνασίου με σκοπό την παρακολούθηση μιας εισήγησης προκειμένου οι μαθητές να ενημερωθούν για την αναζήτηση εναλλακτικών πηγών ενέργειας (μαθητές του Γ3).

Κινηματογράφος Αλεξάνδρα (Κρέμου 141, Καλλιθέα), ταινία: "Μακριά από τους ανθρώπους" του Νιαβίντ Ελλόφεν  βασισμένη στο διήγημα του Αλμπέρ Καμύ "Φιλοξενία" με σκοπό οι μαθητές να προβληματιστούν πάνω στις ανθρώπινες αξίες, όταν αυτές δοκιμάζονται πολλές φορές σε οριακά γεγονότα της ζωής τους. (μαθητές όλων των τάξεων).