12o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Επιστροφή στις σχολικές επισκέψεις          Σχολικές επισκέψεις 2014-15       Αρχική Σελίδα

 

Εκπαιδευτικές επισκέψεις

Περίπατοι

Ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή

 

Θέατρα
  • Δημοτικό θέατρο Καλλιθέας (Κρέμου 123 και Φιλαρέτου, Καλλιθέα), για την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ» στα πλαίσια των μαθημάτων Ιστορίας και Νεοελληνικής Λογοτεχνίας για όλους τους μαθητές του Γυμνασίου.
  • θέατρο Κνωσσός (Κνωσσού 11, Αθήνα), για την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «Ελένη» στα  στα πλαίσια του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας από μετάφραση του Ευριπίδη Γ’ Γυμνασίου.

 

    Μουσεία:   
  • Πλωτό Ναυτικό Μουσείο-Θωρηκτό Γ. Αβάρωφ και στον περιβάλλοντα χώρο του Πάρκου Ναυτικής Παράδοσης. (Μαρίνα Φλοίσβου/Τροκαντερό-Παλαιό Φάληρο) (όλοι οι μαθητές).
  • Μουσείο Μπενάκη (Κουμπάρη 1 και Βασιλίσσης Σοφίας, Αθήνα) για την παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Πρόγραμμα στη Βυζαντινή συλλογή» στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας με σκοπό την ευαισθητοποίηση και γνώση σε θέματα Βυζαντινής Τέχνης (μαθητές της Β’ τάξης).
  • Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (Βασιλίσσης Σοφίας, Αθήνα) στα πλαίσια της Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας και της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας με σκοπό τη γνωστική προσέγγιση της καθημερινής ζωής των Αρχαίων Ελλήνων (μαθητές της Α’ τάξης).
  • Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Τοσίτσα 1, Αθήνα), στα πλαίσια των μαθημάτων της Ιστορίας και της Ν. Λογοτεχνίας και της Οδύσσειας της Α’ τάξης Γυμνασίου με σκοπό να κατανοήσουν οι μαθητές το πως αφομοιώνουν και μεταπλάθουν οι λαοί, ξένα πολιτιστικά στοιχεία και τι κερδίζουν απ’ αυτό.
  • Μουσείο Λαϊκών οργάνων (Διογένους 1-3, Πλάκα), στα πλαίσια των μαθημάτων της Μουσικής, της Ν. Λογοτεχνίας και της Αρχαίας Ελληνικής ΓΓραμματείας από μετάφραση της Γ' τάξης Γυμνασίου με σκοπό τη γνωριμία των μαθητών με τα λαϊκά όργανα και την παραδοσιακή μουσική (μαθητές της Γ’ τάξης).
  • Ιστορικό Αρχείο Εθνικής Τράπεζας (3ης Σεπτεμβρίου 146 Αθήνα), στα πλαίσια του μαθήματος του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΣΕΠ) της Γ΄τάξης Γυμνασίου με σκοπό την ενημέρωση και ξενάγηση στο χώρο του Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Τράπεζας.
 

 

 

 

 

 

 

 

Άλλοι χώροι: 

  • Αρχαίο θέατρο Διονύσου (οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα) και στον χώρο του Κεραμεικού στα πλαίσια του μαθήματος της δραματικής ποίησης και των Αρχαίων κειμένων από μετάφραση (μαθητές της Γ’ τάξης).
  • Βουλή των Ελλήνων στα πλαίσια του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής για την κατανόηση του σκοπού και των διαδικασιών του δημοκρατικού πολιτεύματος (μαθητές της Γ’ τάξης).
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (Κέντρο επισκεπτών Θησείου-Λόφος Νυμφών), στα πλαίσια του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: «Περιβάλλον-Διάστημα» με ξενάγηση στο χώρο του αστεροσκοπείου, εισήγηση και συζήτηση με θέμα την αστρονομία (μαθητές του προγράμματος).
  • Κέντρο Πρόληψης ΣΤΑΘΜΟΣ (Π. Γρηγορίου Ε’ 65, Καλλιθέα),  στα πλαίσια των μαθημάτων Ν. Ελληνικών και Χημείας της Γ' τάξης, (μαθητές της Γ’ τάξης).
  • Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Β. Αμαλίας 4, Αθήνα) 10-2-2013 στην ημερίδα του Saferinternet για τον εορτασμό της ημέρας ασφαλούς Διαδικτύου 2015 στα πλαίσια του μαθήματος Πληροφορικής και του προγράμματος αγωγής υγείας «Διαδίκτυο : φίλος ή εχθρός;» με εκπροσώπηση του σχολείου μας από μαθητή της Β’ τάξης εκφράζοντας τις απόψεις των συμμαθητών του για την καταπολέμηση του διαδικτυακού εκφοβισμού.
  • Ευγενίδειο 'Ιδρυμα (Λεωφ. Συγγρού 387 Π. Φάληρο), για την παρακολούθηση του προγράμματος «Γνωριμία μα τη βιβλιοθήκη» στα πλαίσια του προγράμματος αγωγής σταδιοδρομίας με σκοπό την εύρεση αξιόπιστων και έγκυρων πηγών μέσα στο Διαδίκτυο (μαθητές του προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας «Νέοι και ανεργία. Η ανεργία ως κοινωνικό πρόβλημα και οι πολιτικές απασχόλησης»).
  • Μόναχο Γερμανίας στα πλαίσια της υλοποίησης του περιβαλλοντικού προγράμματος: «Περιβάλλον-Διάστημα» με σκοπό την εμπέδωση των θεωρητικών γνώσεων που αφορούν τη Διαστημική Τεχνολογία (μαθητές του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Περιβάλλον-Διάστημα»).
  • Νομό Αρκαδίας και Καλάβρυτα Αχαϊας στα πλαίσια της υλοποίησης τριήμερης εκπαιδευτικής επίσκεψης των εγκεκριμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων: α) πολιτιστικών θεμάτων: «Από το Αρχαίο Προσωπείο στη Σύγχρονη Μάσκα», β) Αγωγής υγείας: «Διαδίκτυο: φίλος ή εχθρός;», γ) Αγωγής Σταδιοδρομίας: «Νέοι και ανεργία. Η ανεργία ως κοινωνικό πρόβλημα και οι πολιτικές απασχόλησης», δ) Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης: «Περιβάλλον-Διάστημα» και ε) Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης: «Φυσικό περιβάλλον-Λαϊκή παράδοση-Πολιτισμός» σε χώρους ανεκτίμητης πολιτιστικής κληρονομιάς, σε αρχαιολογικά και ιστορικά μουσεία, σε μουσείο υδροκίνησης και σε ιστορικές περιοχές του Νομού Αρκαδίας για την επίτευξη του στόχου της ευαισθητοποίησης των μαθητών.