12o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Επιστροφή στις σχολικές επισκέψεις          Σχολικές επισκέψεις 2011-12       Αρχική Σελίδα

 

Εκπαιδευτικές επισκέψεις

Περίπατοι

Ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή

 

Θέατρα:
  • Δημοτικό θέατρο Καλλιθέας (Κρέμου 123 και Φιλαρέτου, Καλλιθέα) για την παρακολούθηση της κωμωδίας του Αριστοφάνη «Όρνιθες» στα πλαίσια του μαθήματος Αρχαία Ελληνική Γραμματεία από Μετάφραση Γ’ Γυμνασίου (τάξεις : Β’, Γ’ Γυμνασίου).
  • Θέατρο Κνωσσός (Κνωσσού 11, Αθήνα) στα πλαίσια του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας από μετάφραση «Ελένη» του Ευριπίδη Γ’ Γυμνασίου (τάξεις : Γ1, Γ2, Γ3).

 

    Μουσεία: 
  • Μουσείο της Ακρόπολης (τάξεις : Α1, Α2).
  • Μουσείο Μπενάκη (Κουμπάρη 1 και Βασιλίσσης Σοφίας, Αθήνα) για την παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ξένοι περιηγητές στην Ελλάδα» στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας Γ’ Γυμνασίου (τάξεις : Γ1, Γ2, Γ3).
  • Μουσείο Μπενάκη (Κουμπάρη 1 και Βασιλίσσης Σοφίας, Αθήνα) για την παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Αρχαία Ελληνική Γλυπτική» στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας Α’ Γυμνασίου, καθώς και του εκπαιδευτικού προγράμματος «Η Ζωή στην Αρχαία Ελλάδα» (τάξεις : Α1, Α2, Α3).
  • Μουσείο Ισλαμικής τέχνης (Ασωμάτων 22 και Διπύλου, Κεραμεικός) για την παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ο κόσμος του Ισλάμ κατά την περίοδο του Μεσαίωνα» στα πλαίσια του μαθήματος Μεσαιωνική και Νεότερη Ιστορία Β’ Γυμνασίου : καθώς και του εκπαιδευτικού προγράμματος σχετικά με την Ισλαμική Τέχνη. Ξενάγηση στο χώρο του μουσείου που έχει κτιστεί στο Θεμιστόκλειο Τείχος με ορατό ένα μέρος του τείχους (τάξεις : Β1, Β2, Β3).
  • Βυζαντινό Μουσείο Αθήνας (Βασιλίσσης Σοφίας 22, Αθήνα) για την παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος « Ελληνικές κοινότητες» στα πλαίσια του μαθήματος Μεσαιωνική και Νεότερη Ιστορία Β’ Γυμνασίου : Ο παροικιακός Ελληνισμός και οι Ελληνικές κοινότητες στην περίοδο της Τουρκοκρατίας (τάξη :Β2).
 

 

 

 

 

 

 

  Άλλοι χώροι :
  • Εργαστήρι Γλυπτικής του γλύπτη Γιάννη Παππά (Ανακρέοντος 38, Ζωγράφου) για την ξενάγηση του σπιτιού και του εργαστηρίου ενός σημαντικού Έλληνα γλύπτη στα πλαίσια του μαθήματος των Καλλιτεχνικών (τάξεις : Γ1, Γ2, Γ3).  Έργα του γλύπτη Γ.Παππά
  • Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας. Ξενάγηση, ενημέρωση και συζήτηση με τη Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης κα Χριστίνα Κυριακοπούλου για μία από τις καλύτερα οργανωμένες Δημοτικές βιβλιοθήκες στην Ελλάδα. Εγγραφή των μαθητών στην βιβλιοθήκη και δανεισμός βιβλίων (τάξη :Γ1)
  • Ευγενίδειο Ίδρυμα (Συγγρού 387, Π. Φάληρο) για την παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος : «Τεχνολογικές εφαρμογές των Φυσικών Επιστημών» (τάξεις : Γ1, Γ2, Γ3).