8

12o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Επιστροφή στις σχ. επισκέψεις     Επιστροφή στις σχ. επισκέψεις προηγούμενων χρόνων        Σχολικές επισκέψεις 2021-22      Αρχική Σελίδα

 
 

 

 

Περίπατοι

Μουσεία: 

Μουσείο Σχολικής Ζωής (Αγίας Φιλοθέης 17, Πλάκα) στο πλαίσιο του μαθήματος Εργαστήρια Δεξιοτήτων στη θεματική "Η ζωή στην Παλιά Αθήνα" με σκοπό τη γνωριμία των μαθητών/τριών με την εκπαίδευση και τη σχολική ζωή στην παλιά Αθήνα (Γ1, Γ2, Γ3).

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (28ης Οκτωβρίου 44, Αθήνα) στο πλαίσιο του μαθήματος Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας οι διδάσκοντες κος Γιατράς Π. ΠΕ07 και κα Κούκου Σ. ΠΕ02 σχεδίασαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον Κυκλαδικό, τον Μινωικό, τον Μυκηναϊκό πολιτισμό και τους κούρους (Α1, Α2, Α3).

 

    Ημερήσια εκπαιδευτική επίσκεψη: 

Σούνιο-Λαύριο με σκοπό οι μαθητές να επισκεφτούν τον αρχαίο ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, την πόλη του Λαυρίου ως μία από τις παλαιότερες βιομηχανικές πόλεις της Ευρώπης και το αρχαίο θέατρο Θορικού στην Καμάριζα (Α', Β', Γ').

  

Ανηφορίζοντας στον αρχαίο ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και στο αρχαίο θέατρο Θορικού στην Καμάριζα.

 

    Τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη:

Βόλος και χωριά του Πηλίου με σκοπό την επίσκεψη σε χώρους με ιδιαίτερη μορφωτική αξία, αρχαιολογικά, ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία σπουδαίας πολιτιστικής κληρονομιάς, για την επίτευξη του στόχου της ευαισθητοποίησης των μαθητών της Γ' Γυμνασίου. Οι μαθητές και οι συνοδοί τους θα επισκεφτούν:

  • στο Βόλο: το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο με αρχαιολογικά ευρήματα από όλη τη Θεσσαλία, Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν & Σ. Τσαλαπάτα, Εντομολογικό Μουσείο το μεγαλύτερο και πληρέστερο εντομολογικό μουσείο των Βαλκανίων,  
  • στην Ανακασιά: Μουσείο Θεόφιλου στο αρχοντικό του Χατζηαναστάση ,
  • στη Μακρινίτσα: Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που στεγάζεται στο αρχοντικό Βατσαρέα-Μαυράκη, κτίσμα του 1830 με παρακολούθηση: "Βότανα: υγεία, ευεξία, ομορφιά" από την ομάδα περιβαλλοντικής του σχολείου μας στο πλαίσιο του Περιβαλλοντικού Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων "Από το φαρμακείο της φύσης..." με συνοδό την κα Αγγελοπούλου Χ. ΠΕ86 συντονίστρια του Περιβαλλοντικού Προγράμματος,
  • στις Μηλιές:  Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών -Τρίκλιτη Βασιλική εκκλησία με κρυφούς τρούλους.

      

Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας      Μουσείο Θεόφιλου                          Εντομολογικό Μουσείο      Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί

 

     λλοι χώροι: 

 Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς (Αθήνα) με σκοπό να ξεναγηθούν οι μαθητές/τριες στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς από την κα Καραταράκη Α. ΠΕ02 στο πλαίσιο της γνώσης των μνημείων της Αθήνας (Β1, Β2, Β3, Γ1, Γ2, Γ3).

Αρχαίο θέατρο Διονύσου και Ακρόπολη (Αθήνα) με σκοπό να γνωρίσουν οι μαθητές/τριες το πρώτο θέατρο στον κόσμο, όπου παρουσιάζονταν μεγάλα δραματικά έργα στο πλαίσιο του μαθήματος για την Δραματική Ποίηση (Ευριπίδη "Ελένη") και να περιηγηθούν στο λόφο της Ακρόπολης και να θαυμάσουν τον Παρθενώνα, το Ερέχθειο, το ναό της Απτέρου Νίκης, τα Προπύλαια, να πληροφορηθούν και να συζητήσουν για τα εμβληματικά αρχιτεκτονικά έργα (Γ1, Γ2, Γ3).

Κέντρο Πρόληψης "Σταθμός" με σκοπό οι μαθητές/τριες να ενημερωθούν στη "Σεξουαλική αγωγή" στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας: "Έμφυλες ταυτότητες" (Γ1, Γ2, Γ3)