12o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Επιστροφή στις δραστηριότητες   Επιστροφή στις δραστηριότητες προηγούμενων χρόνων      Δραστηριότητες  2018-19    Αρχική Σελίδα

 

 

Για το πολιτιστικό πρόγραμμα "Τα Μαθηματικά ως βασικό στοιχείο του πολιτισμού μας": Ιστολόγιο

Για το πολιτιστικό πρόγραμμα "I learn your language you learn mine"

Δράσεις:

Ημερήσια σχολική επίσκεψη στο πλαίσιο καινοτόμων δράσεων στην Αίγινα με σκοπό οι μαθητές να επισκεφθούν το "κυβερνείο" σπίτι του Καζαντζάκη και το αρχαιολογικό μουσείο στην πόλη της Αίγινας και έτσι να παρουσιάσουν έναν πολιτιστικό χώρο της αρεσκείας τους.

 

 

Για τα πολιτιστικά προγράμματα "Η ζωή είναι υπέροχη" & "Το θέατρο στην εκπαίδευση: από την θεωρία στην πράξη"

Δράσεις:

(α) Παρουσίαση της θεατρικής παράστασης "Η ζωή είναι υπέροχη" στο 11ο Μαθητικό Φεστιβάλ 2019 του Δήμου Καλλιθέας σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλλιθέας στο Δημοτικό θέατρο στις 29/03/2019.

(β) Παρουσίαση του προγράμματος στο Φεστιβάλ Σχολικών Προγραμμάτων σχολ. έτους 2018-19 στο συγκρότημα σχολείων Πρότυπου Γυμνασίου και Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης στις 21/5/2019.

(γ) Ημερήσια σχολική επίσκεψη στο πλαίσιο καινοτόμων δράσεων στην Αίγινα με σκοπό οι μαθητές να επισκεφθούν το "κυβερνείο" σπίτι του Καζαντζάκη και το αρχαιολογικό μουσείο στην πόλη της Αίγινας και έτσι να παρουσιάσουν έναν πολιτιστικό χώρο της αρεσκείας τους.

 

Για το πρόγραμμα αγωγής υγείας "Διαδίκτυο: φίλος ή εχθρός;"

Τα φύλλα εργασίας στο eclass.sch.gr και οι εργασίες μαθητών στο Ιστολόγιο.

Δράσεις:

(α) Οι μαθητές όλων των τμημάτων του σχολείου, προκειμένου να ενημερωθούν για τις δημιουργίες των μαθητών του προγράμματος "Διαδίκτυο: φίλος ή εχθρός;" συμπλήρωσαν: Σταυρόλεξο, Ακροστιχίδα, Κρυπτόλεξο και Puzzle. Ο νικητής κέρδισε ενσύρματα ακουστικά μετά από κλήρωση των μαθητών με τον καλύτερο χρόνο κάθε τμήματος.

(β) Παρουσίαση του προγράμματος στο Φεστιβάλ Σχολικών Προγραμμάτων σχολ. έτους 2018-19 στο συγκρότημα σχολείων Πρότυπου Γυμνασίου και Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης στις 21/5/2019.

 

         

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Παρουσίαση σχολικών προγραμμάτων και τελετή αποφοίτησης των μαθητών της Γ' Γυμνασίου στις 13/6/2019.

 

 

Σχολικός Αθλητισμός Δ' Αθήνας σχολ. έτους 2018-19 στις 15/5/2019.

Το σχολείο μας συμμετείχε με 100 μαθητές στις Σχολικές Δραστηριότητες Δ' Αθηνών στο Αθλητικό Κέντρο Π. Φαλήρου.

 

 

Θεματική εβδομάδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε ζητήματα Δημοκρατικής Συνύπαρξης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων 2018-19 στις 26/3-29/3/2019.

Το σχολείο μας δραστηριοποιείται:

  • προσκαλώντας τους αρμόδιους φορείς και υπεύθυνους της τροχαίας σε ομιλία με θέμα "Οδική ασφάλεια και Κυκλοφοριακή Αγωγή" στο χώρο του σχολείου για όλο το σχολείο.

  • προσκαλώντας τους αρμόδιους φορείς από το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας σε συνεργασία με το British Council σε ομιλία με θέμα: "Σέβομαι τη διαφορετικότητα" στο χώρο του σχολείου για τους μαθητές της Α' Γυμνασίου.
  • προσκαλώντας τους αρμόδιους φορείς από το Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής-ANIMA σε ομιλία με θέμα "Η προστασία και περίθαλψη της άγριας ζωής στο Δήμο Καλλιθέας" στο χώρο του σχολείου για τους μαθητές της Α' και Γ' Γυμνασίου. 
  • προσκαλώντας τους αρμόδιους φορείς από το Δήμο Καλλιθέας και συγκεκριμένα από το τμήμα Πρασίνου  σε ομιλία με θέμα: Διατροφή και ποιότητα ζωής" στο χώρο του σχολείου για τους μαθητές του τμήματος Β1.
  • προσκαλώντας τους αρμόδιους φορείς από το Κέντρο Πρόληψης "ΣΤΑΘΜΟΣ" του Δήμου Καλλιθέας σε ομιλία με θέμα: "Εθισμός, εξαρτησιογόνες ουσίες" στο χώρο του σχολείου για τους μαθητές της Α' Γυμνασίου.
  • πραγματοποιώντας επίσκεψη στο χώρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου από τους μαθητές της Β' και Γ' Γυμνασίου.

 

  11ο Μαθητικό Φεστιβάλ 2019 του Δήμου Καλλιθέας σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλλιθέας

Χορευτικό "Παραδοσιακοί χοροί" με την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Ξανθή Μαυρουδή στο θέατρο 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου "ΙΖΟΛΑ" στις 30/03/2019.

 

  11ο Μαθητικό Φεστιβάλ 2019 του Δήμου Καλλιθέας σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλλιθέας

Θεατρικό "Σκηνές και σονέτα του Σέξπηρ" με την Α. Ψάλτη στο Δημοτικό θέατρο στις 22/03/2019.

 

  11ο Μαθητικό Φεστιβάλ 2019 του Δήμου Καλλιθέας σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλλιθέας

Μουσικό "Τραγούδι" με την καθηγήτρια Μουσικής Ελένη Μαράκα στο Δημοτικό Κινηματογράφο "Καλυψώ" στις 17/03/2019.

 

  Σχολική γιορτή 25η Μαρτίου στις 22/3/2019.

   

 

Άλλες δραστηριότητες

Πανελλήνια ημέρα για την πρόληψη κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού στις 6/3/2019.

Δράσεις για την πρόληψη και διαχείριση της σχολικής βία και του εκφοβισμού από την Ομάδα Δράσης Πρόληψης του σχολείου:

  • 11μελής ομάδα καθηγητών συμμετείχε σε 2 δίωρα βιωματικά σεμινάρια στο Κέντρο Πρόληψης "Σταθμός" (Π.Γρηγορίου Ε' 65, Καλλιθέα).
  • Δύο ημέρες, οι μαθητές χωρισμένοι σε 4 ομάδες παρακολούθησαν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου την 1η ώρα τη διαδραστική θεατρική παράσταση "(Δεν) είμαι προ" από την ομάδα Παπαλάνγκι του Τάσου Αγγελόπουλου και τη 2η ώρα απέδωσαν με το δικό τους τρόπο, τη δική τους εκδοχή, παίζοντας οι ίδιοι θέατρο με ακροατήριο τους συμμαθητές τους.

Στο τέλος του δίωρου, οι μαθητές εκφράστηκαν γράφοντας στον ασπροπίνακα της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων:

 

 

 

Εορτασμός της μνήμης των Τριών Ιεραρχών στις 29/1/2019.

 

   
 

Σχολική γιορτή 17η Νοεμβρίου στις 16/11/2018.

   

 

  "Άκρως ενημερωτική και επιτυχημένη η Ημερίδα" για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο αναφέρει το δημοσίευμα "ο Ρεπόρτερ της Καλλιθέας" καθώς και ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου μας στο ιστολόγιο τους.

Φωτογραφίες από την ημερίδα:

 

   

 

Πρόσκληση σε ενημερωτική ημερίδα: "Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο":

 

Άσκηση ετοιμότητας σεισμού με προηγούμενη ενημέρωση σύμφωνα με το σχέδιο ετοιμότητας αντιμετώπισης σεισμού του σχολείου μας στις 2/11/2018.

 

 

Σχολική γιορτή 28η Οκτωβρίου στις 26/10/2018.

   

 

 

Πανελλήνια ημέρα αθλητισμού στις 19/10/2018: Επίσκεψη στον αθλητικό χώρο Anima Kids (Ανάβυσσος).

 

 

 

 

 

 

 

   Αρχική Σελίδα